Зареждам... Зареждането зависи от Вашата интернет връзка!

Обадете ни се : +359 895 922 422
Количка - 0.00 лв.

Няма продукти в количката.

Защо е трудно да избереш качествен видеорегистратор?

Защо е трудно да избереш качествен видеорегистратор? Ние можем да изредим поне три причини.

В повечето случаи хората си купуват някаква електронна джаджа, от която нямат нужда, поиграват си с нея няколко седмици и накрая я зарязват вкъщи, в някой шкаф. При видеорегистраторите, обаче не е точно така. Всъщност, изобщо не е лесно да си купиш качествен видеорегистратор. Наистина е така – ние опитахме. Много хора, които се свързват с нас споделят същото. Точно затова ще стане дума в тази статия – кое пречи на избора, ще разберем с какво се сблъсква човек при избора на камера за колата, както и защо е трудно да избереш качествен видеорегистратор.

Няма известни марки на пазара
Мода, коли или електроника – всеки купува дадена стока под силното влияние на марката. За много хора брандът е достатъчен атестат, че един продукт е качествен и добър. Да, това може и да е така, когато например става дума за мобилен телефон. Когато става дума за видеорегистратор за кола, обаче – не. Всъщност няма голяма и известна марка, която да има видеорегистратори в портфолиото си от продукти. Въпреки че, този пазар съществува от над десетилетие няма ясно утвърдени компании, които да го доминират, няма и агресивни маркетингови стратегии, които да ви тласнат към определена марка или модел. Нито една голяма марка за фото или видео техника не се е заела да запълва тази пазарна ниша. Някои компании, като Sony например, снабдяват производители на видеорегистратори с компоненти, но нищо повече. Пазарът просто е залят от хиляди, хиляди безименни модели със съмнително качество, произведени от никому неизвестни фирми. Сега си представете, колко е трудно в изобилието от евтини посредствени камери, да избереш такава, която да е надеждна, да снима качествено и ако може дори, производителят да осигури някаква поддръжка.

Преобладават нискобюджетни устройства
Като при всяка категория потребителска електроника и тук има нисък, среден и висок клас. Но при многообразието от модели е трудно да се диференцират и това затруднява избора.Най-важни са функциите, възможностите за настройка и компонентите. Много често се случва обаче камерите на няколко производители да имат еднакъв дизайн. Може би имат и два-три общи чипa или пък споделят няколко реда общ код? Това е характерно за по-евтините модели. Сякаш има фабрики в Китай, които бълват няколко вида платки и корпуси, като само опаковките и брандът по тях се различават. Ами да, точно така е. Тогава как да разбереш защо единият модел е по-скъп от другия? Наистина ли тези две камери имат разлики в компонентите, след като цената им е различна?

Няма надеждни източници на информация
Всъщност, как точно избираме видеорегистратор? Допитваме се до приятел, търсим статии и ревюта в интернет? Аз нямам познат или приятел, който да има видеорегистратор в колата си, значи няма кого да попитам. Истината е, че този тип камери, все още са слабо популярни в България, отчасти защото хората не разбират как работят и съответно ползите от тях.
Всеки знае, че в Интернет има много информация за всичко. Има места и форуми, където всеки може да дискутира, това което го вълнува – от коли и готвене до гримове и домашни любимци. За видеорегистратори обаче, няма такова място. Няма къде да се допиташ за съвет, няма къде да сравниш характеристиките, няма място, което да предоставя систематизирана и разбираема информация и така изборът става затруднен и неясен. Повечето хора биха избрали нещо от „реномирана марка“, но както отбелязах по-назад такива няма много, пък и идеята да си вземеш нещо само заради марката не е съвсем рационална. В действителност, много често точно така взимаме решения за покупка на техника – подтикнати от асоциации на определен бранд с качество и рентабилност.
Времето в света на видеорегистраторите съвсем не е безоблачно. Производителите реагират и търсят път към потребителските нужди. Компаниите, които се опитват да създават продукти със собствен дизайн и технологии вече не са две-три. Някои положиха основите на традиционно добро качество и успяха да си спечелят лоялни клиенти, които търпеливо изчакват обновяването на продуктовото портфолио. За тези, които държат да си вземат по-качествен продукт нещата ще стават все по-лесни.

Напишете коментар

Мобилна версия: Включена