Зареждам... Зареждането зависи от Вашата интернет връзка!

Обадете ни се : +359 895 922 422
Количка - 0.00 лв.

Няма продукти в количката.

Видеонаблюдение на паркиран автомобил или какво е Smart Parking режим?

Някой ви пука гумите пред блока? Или пък ви драска боята? Обръща ви огледалата, но няма добрата воля да ви каже в очите, че му пречите. Вместо това ви отправя „послания“ чрез колата ви. Ето как можете да го хванете.

Видеонаблюдение на паркиран автомобил с видеорегистратор – да, възможно е! Ето как!

Интелигентния режим за паркиране осигурява видеонаблюдение на автомобила, като помага да го предпазите от инцидент или преднамерени щети когато е паркиран.

В паркирано състояние видеозапис се извършва само когато бъде засечено движение. Ако няма движение пред камерата, тя остава в режим на изчакване – така се спестява свободна памет за ситуации, когато наистина ще ви е нужна такава. В същото време се пести и енергия.
Щом функцията бъде активирана от менюто, преминаването към Интелигентен паркинг режим зависи от G-сензора и софтуера, които „разбират“  когато автомобила не се движи и двигателят му не работи. След като режимът е активиран, не е нужна друга намеса от ваша страна когато паркирате. Интелигентния софтуер сам разпознава условията, в които се намира камерата и осигурява автоматична и умна защита!


Видеонаблюдение на паркиран автомобил с видеорегистратор. Как става?
За да работи правилно режимът е нужно да се осигури постоянно захранване към камерата (дори и при неработещ двигател), в противен случай камерата не би била в състояние да осигури постоянно наблюдение. Някои автомобили имат напрежение в „запалката“ дори и при неработещ мотор (постоянен +), други не. Консултирайте се с техник, ако не знаете дали вашият автомобил осигурява постоянно захранване в „запалката“. Тук е много важно да отбележим, че захранването на камерата, когато автомобилът е паркиран, създава риск акумулаторът му да се изтощи. В такъв случай е препоръчително да използвате специално създаденото за тази цел устройство на Vicovation. Vico-Power PLUS се свързва с електрическата инсталация на автомобила, а към него се свързва видеорегистратора. Vico-Power PLUS притежава няколко защити, които ще защитят вашата камера и акумулатор и ще ви осигурят повече спокойствие и удобство. Устройството е в състояние да прекъсне захранването на камерата, когато засече, че тя ще изтощи акумулатора до критично ниско ниво. При паркирано състояние това би се случило когато около автомобила има прекалено интензивно движение или колата е оставена неподвижна за дълъг период от време. Високата температура може да повреди камерата в колата, да смущава работата й и да доведе до нестабилност на цялата система. Затова Vico-Power PLUS е снабден с температурен сензор и може да прекъсне захранването на видеорегистратора, когато температурата в купето се покачи до опасно високо ниво, например през лятото когато автомобилът е паркиран на слънце. Допълнителна степен на защита Power-PLUS осигурява и чрез вградения си програмируем таймер. Потребителят задава стойност в настройките и Power-PLUS прекъсва захранването след изтичането на таймера. Това е още един начин да се предотврати прекомерното изтощаване на акумулатора и невъзможността той да стартира двигателя след това.

Видеонаблюдение на паркиран автомобил с видеорегистратор. Алтернативни практики, които не са препоръчителни

Някои хора използват външна батерия тип power bank, за да осигурят ток на камерата за паркинг режима. Това не е съвсем безопасен и препоръчителен метод. Когато е изложена на висока температура (например през лятото), външната батерия може да предизвика сериозен инцидент. В горещи летни дни температурата в купето на автомобил лесно може да достигне до 70 градуса Целзий.

Друга практика е, да се нанесат промени по електроинсталацията на автомобила, така че да може да осигури ток от „запалката“, когато това не е направено от производителя. Всякакви промени по инсталацията трябва да се извършат от квалифициран техник, дори да смятате, че знаете какво правите, потърсете второ мнение и се консултирайте с професионалист.

Напишете коментар

Мобилна версия: Включена