Зареждам... Зареждането зависи от Вашата интернет връзка!

Обадете ни се : +359 895 922 422
Количка - 0.00 лв.

Няма продукти в количката.

Ръководство за монтаж на видеорегистратор Opia2 + устройство Vico-Power PLUS във Volkswagen Golf

Пълно ръководство за монтаж на видеорегистратор във Volkswagen Golf

Как точно извършихме монтаж на видеорегистратор Vico-Opia2 и устройство за защита на акумулатора от изтощаване Vico-Power PLUS във Volkswaggen Golf. Стъпка по стъпка

Вероятно за много хора един монтаж на видеорегистратор в автомобила би бил фасулска работа. И наистина е така! В общия случай камерата се монтира в средата на стъклото, без да пречи на видимостта или на огледалото за обратно виждане. Захранването, както при почти всички видеорегистратори, става от „запалката“ на автомобила. И това е – монтажът е готов!

Как да подходим обаче, когато искаме да постигнем по-подреден и изчистен вид, без висящи и пречещи кабели? Когато решим да добавим допълнителна защита и функции към нашия видеорегистратор, нещата стават малко по-сложни за изпълнение. Затова ще Ви покажем как извършихме монтаж видеорегистратор в клиентски автомобил и ще Ви дадем насоки, които да ви послужат когато монтирате видеорегистратор във своята кола.
Какво ще монтираме:
Видеорегистратор Vico-Opia2
Устройство за защита и управление Vico-Power PLUS
Vico-GPS приемник за видеорегистратора


Какви инструментите са нужни:
• торкс отверки
• мултиметър/мултицет или автомобилен тестер за напрежение

Ще ни е нужен препарат за почистване на стъкла и суха кърпа.

Преди да направим каквото и да е, откачаме клемите на акумулатора, за да предпазим себе си и автомобила от евентуални инциденти.
Започваме с монтажа на Vico-Power PLUS. Какво прави това устройство, можете да прочетете тук. Важно е да следваме препоръките на производителя и да изберем място за монтаж на таблото, около волана както е показано на картинката по-долу:

Ръководство за монтаж на видеорегистратор във Volkswagen Golf

В случая нашият клиент избра устройството да се намира от лявата страна на волана в долната част на таблото.
След като сме избрали мястото, на което ще стои устройството трябва да помислим и за захранването. Това ще става от бушоните на автомобила.

 

При този Volkswagen те се намират в страничната част на арматурното табло от страната на шофьора. Ръководство за монтаж на видеорегистратор във Volkswagen Golf

 

За да може всичко да работи както трябва, избираме един бушон, който осигурява напрежение при работещ двигател (или контакт) и един, който осигурява напрежение при неработещ двигател (постоянен плюс). Също така ни е нужна и „маса“. Ако вашия видеорегистратор има т.нар. hardwire kit, то свързването му може да се извърши по този начин.
За наше улеснение има „маса“ съвсем близо до бушоните,която е предвидена от производителя. Намира се под волана от лявата страна и се достига лесно. Разглобяваме двата панела под волана, за да си осигурим достъп.
Завиваме черната жица на Vico-Power PLUS към „масата“ на автомобила.
След това навиваме кабела на гнездото, където ще пъхнем буксата за захранване на видеорегистратора понеже е 150 см дълъг.
Както и по-назад споменахме, намираме предпазител, който осигурява напрежение само при работещ двигател. За целта е нужно да използваме тестов уред – мултицет или тестер за напрежение. В нашия случай избрахме бушона за погряване на огледалата, изваждаме го и навиваме червения кабел около едното краче на бушона и го пъхаме обратно.

Ръководство за монтаж на видеорегистратор във Volkswagen Golf

 

Същото правим и с жълтия кабел. За него сме избрали предпазителя на осветлението в купето, което получава напрежение без двигателя да работи. Изваждаме бушона, навиваме кабела около едното краче и го пъхваме обратно на мястото му.

 

 

Ръководство за монтаж на видеорегистратор във Volkswagen Golf

Вдясно: подредбата на предпазителите и предназначението им.

Долу: предпазителите свързани с жиците и пъхнати на местата им.

Ръководство за монтаж на видеорегистратор във Volkswagen Golf

 

 

Този тип на свързване може да не е достатъчно надежден, заради вибрациите. Затова ако искате да сте напълно сигурен във връзките можете да използвате адаптер с допълнителен бушон и възможност за връзка, като този на картинката.Ръководство за монтаж на видеорегистратор във Volkswagen Golf

 

 

 

 

Много е важно да се изберат бушони не по-големи от 10A. Също така, ако е възможно използвайте бушони, които не са част от жизненоважни вериги за функционирането на автомобила. В нашия случай, светлината в купето и подгряването на огледалата не са критично важни неща за безопасността и работата на автомобила.
След като сме готови с жиците на Power-PLUS, идва ред на видеорегистратора.
Почистваме стъклото и фиксираме стойката на камерата към стъклото. Слагаме видеорегистратора в нея. Свързваме захранващия кабел към порта на камерата. След това прокарваме захранващия кабел по горната част на челното стъкло и по A-колоната, както е показано на снимката. монтаж на видеорегистратор

Ръководство за монтаж на видеорегистратор във Volkswagen Golf

Прокарахме кабела по стрелките и го скрихме под облицовката на тавана.

Ръководство за монтаж на видеорегистратор във Volkswagen Golf

За да постигнем по-незабележим и подреден монтаж пъхваме кабела под кората на тавана и под облицовката на колоната.

Ръководство за монтаж на видеорегистратор във Volkswagen GolfПрокарваме го през страничната част на таблото и го свързваме с гнездото тип „запалка“ на устройството за управление и защита Vico-Power PLUS.

 

 

 

 

 

Монтираме обратно панелите на таблото. Залепваме велкторото от комплекта на мястото където искаме да стои устройството.

Ръководство за монтаж на видеорегистратор във Volkswagen Golf

По желание на клиента го сложихме близо до лоста за мигачите.

Ръководство за монтаж на видеорегистратор във Volkswagen Golf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последен поред е GPS приемникът:
Ръководство за монтаж на видеорегистратор във Volkswagen Golf

 

Препоръчително е той да се монтира на челното стъкло или на тавана. Монтажът му се извършва чрез залепване. За целта производителят е поставил лепенка от 3M, която да го задържи здраво и сигурно там, където го поставите. Ръководство за монтаж на видеорегистратор във Volkswagen Golf

 

 

 

Изберете си място и го залепете там, след това прокарайте кабела до видеорегистратора и го свържете. Ако имате навигация или друг GPS приемник в колата, е добре да изберете такава позиция, че двата приемника да са по-далече един от друг. Така ще намалите риска от интерференция.

Долу: краен резултат.

Ръководство за монтаж на видеорегистратор във Volkswagen Golf

Накрая поставяме обратно клемите на акумулатора и тестваме дали всичко работи както е указано от производителя на видеорегистратора. Ръководство за монтаж на видеорегистратор във Volkswagen Golf

Ако монтажът е извършен правилно камерата трябва да се включва сама когато стартирате двигателя. Когато го изгасите трябва да се изгася или да преминава в паркинг режим според позицията на бутончето на Vico-Power PLUS. Ако камерата не работи както се очаква прегледайте всички връзки и се уверете в сигурността им.

След като сме се уверили, че камерата работи както се очаква, е време да проверим дали всички системи и функции по колата работят без проблем. Ако това е така, то нашият/вашият монтаж на видеорегистратор е извършен правилно и имаме функционираща камера в колата.

Напишете коментар

Мобилна версия: Включена