Зареждам... Зареждането зависи от Вашата интернет връзка!

Обадете ни се : +359 895 922 422
Количка - 0.00 лв.

Няма продукти в количката.

В Япония изтеглят 85 000 видеорегистратора от пазара

В Япония изтеглят 85 000 видеорегистратора от пазара заради опасност от инцидент

Защо е по-добре да похарчим повече пари за видеорегистратор оборудван със суперкондензатори

Преди две седмици, няколко японски медии обявиха новината, че производителят на електроника и телекомуникационно оборудване Yupiteru ще изтегли 85 000 видеорегистратора от пазара, защото могат да предизвикат пожар. Производителят е потърсил съдействие от японското министерство на икономиката, търговията и индустрията, които потвърдиха новината. Моделът, който ще бъде изтеглен е DRY-FH200 и е бил в продажба от октомври 2012 г. до август 2013 година. Видеорегистратори внесени от Yupiteru, може да причинят инциденти, при които продуктите или заобикалящите ги предмети да се запалят.

Защо се е стигнало до изтегляне?

Регистрирани са 4 случая на пожар в коли оборудвани с въпросния модел видеорегистратор, като в два от тях се предполага, че огънят е започнал от литиево-полимерните батерии използвани в продукта. Причината за пожарите е обект на разследване от страна на министерството. Според Yupiteru в нито един от инцидентите няма пострадали хора. Освен това, производителят е получил близо 100 оплаквания относно издути и горещи батерии за същия видеорегистратор. За да предотврати други инциденти, компанията-производител е направила официално съобщение на своя сайт, че ще започне безплатна замяна на продуктите обект на изтегляне. Японското министерство на икономиката, търговията и индустрията призовава камерите да не се използват и да се предадат на търговците, от които са закупени. За улеснение на потребителите, дори е открит телефонен номер за допълнителна информация. (бел.авт. – Така се прави! Кога ли ще ги стигнем?)

Ах, тези батерии!

И така… всички знаем, че литиево-йонните и литиево-полимерните батерии се използват широко във всякакви джаджи и електроника. Историята познава стотици случаи на самовъзпламенили се телефони. Преди време дори, Samsung изтеглиха от пазара цяла партида от свой модел смартфон, само заради дефекти в батерията. По-запознатите потребители знаят, че батериите са чувствителни на топлина. Когато бъдат изложени на горещина те могат да се издуят и да се запалят от само себе си. Точно затова, е добре видеорегистратора да е оборудван със суперкондензатор/и, а не с батерия. Вече няколко производители предлагат модели със суперкондензатор. Той е много по-безопасен и енергоефективен, но също така и скъп. Въпросът, който всеки един потребител трябва да си зададе е: „Ще си монтирам ли видеорегистратор с батерия на предното стъкло, където ще бъде изложен на горещина от слънцето и ще рискувам ли живота си и имуществото си, заради компромис с качеството или малко спестени пари от покупка на по-евтин модел?“

Напишете коментар

Мобилна версия: Включена