Зареждам... Зареждането зависи от Вашата интернет връзка!

Обадете ни се : +359 895 922 422
Количка - 0.00 лв.

Няма продукти в количката.

Какъв ефект има поляризиращ филтър върху картината?

Обмисляте ли да си купите CPL поляризиращ филтър за Вашия видеорегистратор? Какво е важното при тях и как правят картината по-добра?

И все пак, какъв ефект има поляризиращ филтър върху картината?

С настъпването на пролетта и лятото много от хората започват да изпитват неудобство от слънцето. Вярно е, че всеки обича тези сезони заради топлото и приятно време, но този период от годината има и недостатъци. Един от тях, че голямото количество светлина и точно заради това хората си купуват очила, с които си осигуряват комфорт и безопасност. Някак аналогично стои и този проблем при видеорегистраторите.

Факт е, че никой не обича нещо да блести срещу него.


За да се подобри комфортът на виждане при видеорегистраторите (при фотоапаратите и видеокамерите също), хората им слагат поляризиращи филтри. Те са изработени от специално стъкло, което елиминира светлина. Най-просто казано, филтърът действа като щора и блокира част от светлината. Точно затова чрез завъртане може да се дозира действието на му.
Поляризиращият филтър леко затъмнява картината, поради това, понякога се налага да се повиши експонацията от менюто на камерата. Освен това, той чувствително подобрява цветовете като ги прави по-дълбоки и наситени и елиминира отблясъци и отражения.

За да илюстрираме действието на поляризиращ филтър Vicovation CPL сме подбрали за вас два кадъра.
На първия кадър ясно можете да видите прекомерната светлина, отражението от автомобилното табло и бедните цветове. Той е заснет без поляризиращ филтър.

Example of no cpl filer

 

Следващият кадър е заснет с поставен поляризиращ филтър и веднага се вижда, че картината е леко по-тъмна, има подобрени наситени цветове и като цяло всичко е по-лесно за възприятие.
photo taken with cpl filter on

Напишете коментар

Мобилна версия: Включена