Зареждам... Зареждането зависи от Вашата интернет връзка!

Обадете ни се : +359 895 922 422
Количка - 0.00 лв.

Няма продукти в количката.

Каква карта с памет е подходяща за видеорегистратор?

Ако се чудите каква карта карта с памет е подходяща за видеорегистратор или екшън камера, този материал ще ви даде насоки при избора

Една от най-важните причини да имаш видеорегистратор в колата си, е да направиш запис на видео в случай, че се случи нещо непредвидено, например инцидент. Затова е важно да се обърне внимание на картата с памет, така както се обръща внимание на качеството на видеорегистратора. Именно тя е отговорна за съхранението на записите и изборът на подходяща карта с памет е от съществено значение за вашата сигурност на пътя и работата на камерата в колата.

Съществуват много производители на карти с памет. При избора си е добре да изберете сигурна и надеждна марка. Повечето от SDHC/SDXC картите на пазара са тип TLC (Triple level cell). Те са широко използвани в смартфони, фотоапарати и таблети. Циклите им на презапис на информация са ограничени и по-малко на брой в сравнение с MLC (Multi level cell). Освен това са и по-евтини. MLC картите са по-скъпи и по-надеждни за употреба. Добър знак за сегмента на видеорегистратори и екшън камери е, че производителите на карти вече предлагат специално разработени карти памет за тях. За тях са характерни по-високата скорост на запис и четене на информация.

Каква карта с памет е подходяща за видеорегистратор?Например картата Lexar High-Performance 633x постига много висока скорост на прехвърляне на данни благодарение на UHS-I технологията и освен това е гарантирано съвместима с GoPro камери. High-Endurance серията на същия производител пък е специално създадена да издържи на честите и продължителни цикли на запис на информация от видеорегистратор или охранителна камера.
Когато избират видеорегистратор, повечето хора обръщат внимание на функциите, качеството на картината и най-вече цената. Обикновено при по-евтините видеорегистратори, в комплекта има и карта с памет. Най-добре е да отбягвате такива модели, защото важността на избора на добра мемори карта е премахната при тези комплекти.

Когато се наложи да избирате карта с памет, уверете се, че тя покрива параметри като клас и капацитет на вашия видеорегистратор. Много добре би било ако картата е устойчива на топлина. Това е съществено предимство при употребата й в автомобил през лятото, например.

Каква карта с памет е подходяща за видеорегистраторКласът представлява обозначение с число на скоростта на прехвърляне на данни. Колкото по-високо е числото, толкова по-висока е скоростта на прехвърлянето на данните. Съвременните видеорегистратори изискват най-малко клас 10 карта памет и максимален капацитет до 128 гигабайта. Все още са единици моделите, които могат да работят с 256 гигабайтови карти. Важна характеристика на картите с памет е циклите на презапис. Имайте предвид, че те са ограничени на брой и поради това картите с памет се смятат за консуматив. При TLC картите циклите на презапис са между 500 и 1000 пъти. С други думи, след преминаване на границата от 500 пъти, шансът картата с памет да се повреди или да достигне края на жизнения си цикъл е сериозно увеличен.

За разлика от смартфоните или таблетите, при видеорегистраторите информация на картата с памет се записва постоянно. По-високата честота на четене и запис на информация неминуемо скъсява жизнения цикъл на една карта с памет. При чисто нова карта памет е нормално да няма проблеми в работата, но с напредване на времето и употребата ще можете ясно да различите хубавите от лошите карти памет. Нискокачествените карти могат да предизвикат проблеми при запис, блокиране на устройството или постоянни рестартирания. Затова избирайте с мисъл, а не с портфейла си!

2 отговори за Каква карта с памет е подходяща за видеорегистратор?

 1. ParkTM / Отговор

  03/04/2023 в 14:42

  Има ли значение какъв формат е картата? exFAT, NTFS?

  • AutoCamManager / Отговор

   04/04/2023 в 22:44

   Здравейте! Има значение. Препоръчително е, ако има препоръка за конкретна файлова система от производителя на камерата, да се придържате към нея. Повечето съвременни камери работят без проблем с exFAT и мисля, че няма сериозна пречка да се използва именно тази файлова система.

Напишете коментар

Мобилна версия: Включена