Зареждам... Зареждането зависи от Вашата интернет връзка!

Обадете ни се : +359 895 922 422
Количка - 0.00 лв.

Няма продукти в количката.

Най-добрите видеорегистратори с паркинг режим за 2017 година

Ще Ви запознаем с най-добрите видеорегистратори с паркинг режим за 2017 година

Ще Ви кажем какво трябва да знаете за тях

Ще Ви дадем няколко ценни съвета и предложения за добри модели

Какво е паркинг режим?

Паркинг режимът позволява вашия видеорегистратор да работи, докато колата е паркирана. По този начин вие имате видеозапис в случай, че настъпи някакво събитие, например вандалска проява или лека паркинг катастрофа. А какво е Smart паркинг режим можете да научите от този материал.

За да не се запълни цялата памет на картата с безполезни файлове, на които нищо не се случва, камерата записва само когато е засечено събитие. Това събитие може да бъде удар, засечен от G-сензора на камерата или движение, което е засечено визуално някъде в зрителната зона на камерата. В днешно време почти всички актуални модели видеорегистратори имат G-сензор, който може да засече удар. По-малко са моделите, които могат да засекат движение визуално. Тази опция е особено подходяща, ако паркирате на спокойно място. На оживени места, където минават много хора, ще похабява ценна енергия и свободно място в паметта.

Различните паркинг режими

1.Стандартен паркинг режим – ако настъпи удар или е засечено движение, камерата се „събужда“ и започва да записва, за да „хване“ виновника. Неприятното при този режим е, че обикновено отнема малко време на камерата, за да започне записа. Това може да са много ценни секунди, в които злосторника да се измъкне.

2.Паркинг режим с буфер – при този режим камерата записва постоянно и запазва материала в специална буферна памет. Когато настъпи удар или бъде засечено движение, няколко секунди (обикновено 10 до 20) преди и след събитието ще бъдат записани на картата с памет в специална папка, в която са защитени от изтриване. Някои модели могат да известяват, че нещо се е случило във ваше отсъствие. Това става когато камерата премине от паркинг към нормален режим.

3.Time-lapse видео – това е алтернатива на двата режима, които разгледахме. При нея камерата заснема снимка всяка секунда. Това позволява да видите всичко случващо се около автомобила ви като time-lapse видео. Някои камери имат функция да превключват в режим за нормален запис когато бъде засечено движение и след това отново да се връщат към time-lapse. Това е особено полезен режим ако искате постоянно да сте наясно какво се е случвало във ваше отсъствие. Освен това е много удобен, защото камерата не се нуждае от много ток докато е в него.

Монтаж на видеорегистратор с паркинг режим

Повечето по-евтини видеорегистратори имат вградена батерия с малък капацитет, която позволява устройството да се използва известно време без захранване. За наблюдение при паркиран автомобил обаче, тази батерия е крайно недостатъчна и неподходяща. Поради това, видеорегистраторът трябва да се свърже с източник на ток, когато автомобилът е паркиран.

Hardwire kit за видеорегистратор мнение Има модели, към които се предлага т.нар. hardwire kit. Това е комплект от захранващ модул и кабели, с който видеорегистратора се свързва към електрическата инсталация на колата и черпи ток от нея. Така, камерата се захранва от акумулатора на автомобила. При този тип свързване има риск от изтощаване на акумулатора. Повечето такива комплекти не предлагат защита от изтощаване на акумулатора. Освен това има и риск за камерата ви, защото комплектите са с ниска функционалност и качество и има случаи, в които се стига до „изпържване“ на видеорегистратора. Това се получава, когато камерата работи на 5V, а в някои случаи (вероятно заради некачествени компоненти) захранването подава по-високо напрежение с пикове и я поврежда.

За да защитите акумулатора си от изтощаване има няколко решения:

1.Устройство със защита от изтощаване (BDP)
По-сигурна опция от hardwire kit-a. Това устройство се свързва с бушониерата на автомобила, регулира захранването към камерата и постоянно следи напрежението в акумулатора да не достига до определена критична стойност, която обикновено се настройва в менюто.

Vico power-plus схема на работа

 

Принцип на действие на такова устройство.

Когато зададената стойност бъде достигната устройството прекъсва захранването към видеорегистратора, за да се избегне по-нататъшно изтощаване на акумулатора. На пазара вече се предлагат такива устройство от различни производители. Най-хубавото е, че повечето такива устройства работят с всякакви видеорегистратори и не е задължително потребителят да си избере устройство и видеорегистратор от една и съща марка. Най-популярни и използвани BDP устройства са “Power magic pro” на BlackVue и “Vico Power-PLUS” на Vicovation.

2.Външна батерия
Алтернатива на горното решение е да монтирате външна батерия, която да захранва камерата. Според избрания капацитет можете да захраните камерата за между 12 и 24 часа. Разбира се, трябва да се вземе под внимание консумацията на видеорегистратора, когато е в паркинг режим. При този вариант недостатъкът е, че когато батерията се изтощи, камерата ще се изключи и автомобилът остава без наблюдение. Батерията ще се зареди, едва когато запалите двигателя на автомобила и тук идва ред на предимството – няма риск от изтощаване на акумулатора на колата. Популярна такава батерия е моделът „B-100“ на BlackVue.
Монтирането на батерия в автомобила обаче, не бива да се подценява. Това крие известни рискове при топло и слънчево време. На първо място, капацитетът на батерията намалява и се съкращава животът й. Както повечето от вас знаят, батериите могат да се възпламенят когато бъдат изложени на топлина. Комбинацията, батерия и автомобил паркиран на горещина през лятото не е съвсем безобидна, затова внимателно преценете рисковете преди да предприемете тази стъпка.

Кое е важно при избора на видеорегистратор за паркинг защита?

Видеорегистратор, който ще се използва и за защита при паркиран автомобил е добре има следните характеристики:
Да е с дискретен дизайн – по-добре камерата да не е твърде видима и да не се набива на очи, особено ако ще се използва за наблюдение при паркиран автомобил. Ако паркирате на рисково място, голяма и лъскава камера ще привлича вниманието на крадците.

Съвет: добра практика е да прикриете всякакви надписи от корпуса на камерата. За постигане на максимално прикрит вид, някои хора залепват черно тиксо върху надписите или ги задраскват с черен маркер.

Да снима с високо качество – изберете модел с най-доброто качество, което може да си позволите. По-добре е да инвестирате малко повече пари, отколкото при посегателство или инцидент да съжалявате, че на заснетите кадри нищо не може да се види.

Да е с две камери – има доста модели на пазара, които имат отделна камера за предната част и отделна камера за задната част на автомобила. Така се обхваща по-голям периметър около автомобила и можете да заснемете повече. При някои производители задната камера снима с по-ниска резолюция от предната, което е предпоставка за по-малко уловени детайли и качество. От доста време като минимален стандарт за резолюция се смята 1080p резолюция.

Да има G-сензор – този сензор е особено полезен не само при движение, но и при паркинг. Среща се под различни наименования (G-сензор, шок сензор, 3-осен G-сензор и други). С негова помощ, при евентуален удар или друго посегателство върху автомобила, заснетите видеоматериали се „заключват“ срещу изтриване.

Да е надежден – след като ще разчитате на тази техника, трябва да е надеждна. Нали не искате, когато най-много ви е нужна да не работи? Затова изберете добър модел. Не се насочвайте към най-скъпите, нито към най-евтините.

Големият въпрос – с един или два канала?

Разбира се, когато сте паркирали, максимално зрително поле около автомобила би ви осигурила камера с два канала (т.е. една камера отпред и една отзад). Такава камера е за предпочитане, заради явните предимства на двата обектива. Въпреки по-добрата възможност да се види кой уврежда колата, не всеки може да си позволи такъв модел, заради по-високата цена (на практика купувате два видеорегистратора). От друга страна, едноканален видеорегистратор струва по-малко и често снима с по-висока резолюция и предлага по-високо качество на картината в сравнение с двуканалния. Ако често паркирате до стена или колата ви е кабриолет или пък просто искате по-достъпен модел, то едноканален видеорегистратор ще ви свърши работа. Освен това, ако камерата се върти ще може да снимате и в други посоки освен напред.
Някои хора избират вариантът да си монтират два броя едноканални камери, като така също се постига оптимална защита. Този вариант обаче е по-труден за изпълнение и монтаж.

Модели, които да погледнете – видеорегистратори с паркинг режим

Модели с предна и задна камера с буфер
BlackVue DR650S-2CH
BlackVue-DR650S-2CH
Това е най-популярния модел сред двуканалните видеорегистратори с паркинг режим. Надежден и с дискретен дизайн. Поддържа буфер при паркиране. Има опция за преглед на файлове „в облака“. Това означава, че можете да преглеждате файловете си навсякъде където има интернет. Недостатък: задната камера снима само със 720p резолюция.

 

BlackVue DR750LW
BlackVue-DR750LW
И двете й камери записват със 1080p резолюция, което я прави по-добра от DR650S, но няма опция за преглед на файлове чрез „облак“. Има 4-инчов дисплей, който я прави доста голяма и не толкова дискретна както DR650.

 

 

Thinkware X500D
Thinkware-X500-dashcam
Този модел снима с добро качество и е надежден. Не е много дискретен, но пък е единствената камера с двуканален запис, която предлага най-добър баланс между качество на по-ниска цена от конкурентите си.

 

 

Едноканални с буфер
BlackVue DR650S-1CH
BlackVue-DR650S-1CH
Tова е едноканалната версия на DR650S. Също толкова дискретна, с добро качество и надеждност. Поддържа преглед на файловете през „облак“. Ако не искате да се бръкнете много, това е добър избор.

 

 

Vicovation Marcus 4
vicovation-marcus-4
Отлична камера, която за съжаление вече не се произвежда, но все още я има по магазините. Предлага по-високо качество на картината при всякакви условия сравнена с BlackVue. Не е чак толкова дискретна, но е много надежден модел.

 

 

Едноканални с time-lapse режим
Vicovation Opia2
vicovation-Vico-Opia2
Сред най-добрите видеорегистратори с паркинг режим за 2017 година намира място един от най-добрите модели на пазара в момента. Със своята резолюция от 2560х1440 пиксела, това е камерата с най-висока резолюция от разгледаните. Не е толкова дискретна колкото останалите, но не е и никак голяма и лесно може да се скрие около огледалото за обратно виждане. Води класацията по надеждност и функции. Освен това, тя е пионерът във въвеждането на time-lapse видеото при паркинг.

Mini 0903
mini-0903 dash cam
Tова е бюджетният избор. Доста дискретна е, а освен това има и екран. Поддържа time-lapse и стандартен паркинг режим, което означава че преминава към нормален запис за 15 секунди след като е засечено събитие. Това е най-евтината камера от разгледаните и най-ненадеждната.

В заключение

Както винаги няма универсално решение. Видеорегистратор, който е подходящ за всеки определено не съществува. Като обобщение ще преценим, кой модел с какви предимства и за кого е подходящ:
– aко целта ви е качествена картина, то за вас е подходящ Vico-Opia2, с уговорката , че това е камера с един обектив;
– aко търсите надеждност, то подходящ модел е X500D;
– aко за Вас е важно камерата да е възможно най-незабележима, добър избор би бил BlackVue DR650S, с уговорката, че задната камера записва със 720p резолюция;
– aко искате камера с паркинг режим, но не желаете да похарчите много пари за нея, то може да изберете Mini 0903. Тъй като е доста популярен модел в ниския клас, внимавайте тъй като това е една от евтините китайски камери. Каквото плащате, това получавате!

 

Допълнена и разширена статия заимствана от https://dashboardcamerareviews.com

Напишете коментар

Мобилна версия: Включена